Erasmus MC Rotterdam – Afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg

Hein Raat

Prof. dr. Hein Raat is hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg aan het Erasmus MC. Tot zijn aandachtsgebieden behoren zorginnovatie en de toepassing van eHealth voor gezondheidsbevordering bij hoog risicogroepen binnen de bevolking. Naast de inzet van informatietechnologie richt hij zich ook op de invloed van sociale factoren op de gezondheid en zelfzorg van burgers met verschillende culturele achtergronden en sociaal-economische status. Hij was projectleider van het Urban Health Centre 2.0 (http://www.uhce.eu/). Prof. Raat is actief betrokken op het snijvlak van onderzoek, politiek en maatschappelijke gezondheidszorg en is auteur van circa 225 wetenschappelijke publicaties.

ellen-rouwet

Ellen Rouwet

Dr. Ellen Rouwet studeerde geneeskunde en promoveerde aan de Universiteit Maastricht in 2002. In 2009 rondde zij haar opleiding tot vaatchirurg af en sindsdien is zij werkzaam als vaatchirurg in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Haar klinische en wetenschappelijke focus liggen op integratieve (cardiovasculaire) zorg. Vanuit medisch specialistische invalshoek richt zij zich op een brede samenwerking over de grenzen van de medische technologie heen in de context van de maatschappelijke veranderingen in de zorg. Tot haar speerpunten behoren onderzoek naar en praktische toepassing van leefstijlinterventies ter preventie van ziekte, ter reductie van gezondheidsverlies en ter verhoging van de kwaliteit van leven.

Sophie Korenhof

MSc. Sophie Korenhof studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna zij als arts in verpleeghuizen en ziekenhuizen werkte. In 2018 voltooide zij een master Epidemiologie aan het Imperial College in London. Haar interesse ligt bij de maatschappelijke gezondheid in het algemeen, maar meer specifiek bij de preventie van ziekte, invloed van milieufactoren op gezondheid en ongelijkheden in gezondheid. Sinds juli 2019 is zij werkzaam bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC. Zij doet onderzoek naar het ondersteunen van zelfstandig wonende ouderen door middel van technologie in huis (SQUEALED). Verder is zij betrokken bij de implementatie en evaluatie van interventieprogramma’s waaronder het SEFAC programma.

Start typing and press Enter to search